Redescoperă bucuria mișcării: Masajul Terapeutic
Suntem mereu în mișcare. Iar în București, de cele mai multe ori, această mișcare devine agitație. Ne grăbim să ajungem dintr-o parte în alta, suntem nerăbdători să se facă verde la semafor, alergăm să prindem autobuzul și ne pierdem — în mulțime, în sarcini și responsabilități. În mijlocul deșertului cotidian, când suntem copleșiți de tensiuni și preocupări, o ședință de masaj terapeutic poate fi o adevărată oază de liniște și refacere. Este acel moment pentru tine. Un moment în care corpul este îngrijit, iar mintea eliberată de griji — punctul de echilibru.
Masajul terapeutic nu se rezumă doar la un simplu moment de răsfăț, ci reprezintă o modalitate profundă de terapie fizică și emoțională, având ca scop principal reducerea tensiunii musculare, ameliorarea durerilor și restabilirea echilibrului între corp și minte. Această practică veche are multiple beneficii, printre care se numără reducerea durerii și tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației sanguine și a flexibilității, precum și eliberarea hormonilor de fericire și reducerea stresului. De asemenea, este recunoscută pentru ameliorarea durerilor cronice și a afecțiunilor articulare.
Masajul terapeutic este recomandat pentru o varietate de afecțiuni și probleme de sănătate, inclusiv pentru leziuni ale țesuturilor moi și ale mușchilor; afecțiuni ale sistemului nervos periferic; probleme ale articulațiilor sau ale circulației. Cu toate acestea, există și contraindicații pentru masajul terapeutic, printre care reumatismele inflamatorii în faza puseului, bolile infecțioase în stadiu evolutiv sau fragilitatea vasculară.
Diferența între masajul de relaxare și masajul terapeutic:
În timp ce masajul de relaxare se concentrează mai mult pe inducerea unei stări generale de relaxare, masajul terapeutic este o formă elementară de terapie, care vizează tratarea anumitor afecțiuni și eliminarea disconfortului fizic. Beneficiile masajului terapeutic se extind dincolo de momentul ședinței, contribuind la restabilirea echilibrului fizic și mintal în viața de zi cu zi.
Știai că? #MasajTerapeuticEdition:
- Masajul terapeutic poate contribui la ameliorarea simptomelor de insomnie și la gestionarea atacurilor de panică.
- Terapia prin masaj poate fi eficientă în gestionarea simptomelor de anxietate sau depresie, precum și în cazul tulburărilor digestive sau durerilor de spate.
- În corpul uman există peste 5 milioane de receptori tactili, iar atingerea stimulează eliberarea de endorfine, acționând astfel ca analgezic natural în organism. De aceea, o oră de masaj este foarte eficientă în reducerea stresului.
- Se lucrează la roboți specializați pentru masaj, precum Emma din Singapore, care poate măsura tensiunea mușchilor și decide ulterior ce presiune să aplice.
- Masajul este una dintre cele mai vechi forme de îngrijire medicală cunoscute de om, fiind reprezentat și în picturile mormintelor egiptene.
- Consumul de alcool înainte de o ședință de masaj poate anula efectele pozitive ale unei ședințe de terapie și poate intensifica starea de ebrietate.
La WeHeal Medical, fiecare ședință de masaj terapeutic este adaptată nevoilor specifice ale pacientului. Înainte de începerea sesiunii, vei fi întrebat „cum îți este sănătatea?”, dacă ai primit indicații de la medic și vom povesti împreună despre obiectivele pe care vrei să le atingi. Sesiunea poate fi concentrată pe tot corpul sau doar pe câteva zone vizate și grupele musculare adiacente, în funcție de evoluția stării generale a pacientului și de scopul tratamentului.
Masajul terapeutic este o modalitate puternică de a îngriji corpul și mintea, de a recăpăta echilibrul și vitalitatea într-o lume mereu în mișcare. Indiferent dacă ai nevoie de alinare pentru anumite dureri sau pur și simplu ești în căutarea unei pauze binemeritate în agitația urbană, te invităm cu drag să descoperi magia masajului terapeutic la WeHeal Medica. Nu avem o Emma, dar specialiștii noștri cu siguranță te vor ajuta cu orice ai nevoie. Și pentru că am povestit de endorfine, poate cel mai bun îndemn în cazul masajului terapeutic ar suna așa: „Hai la fericire!”.