Str. Dr. Louis Pasteur, Nr. 56, Mezanin, Sector 5, București Luni-Vineri 8:00-21:00 0741 515 553
0

Drenaj Limfatic Duplicate

//wehealmedical.ro/wp-content/uploads/2022/05/Drenaj-Limfatic.jpg

Sistemul limfatic poate fi denumit al doilea sistem circulator al organismului. Este alcătuit din vase limfatice, noduli limfatici, limfă (lichidul interstițial care drenează prin vase) și limfocite (celule imunitare specializate).

În același timp amigdalele, splina, timusul sunt părți constituente ale sistemului limfatic.

Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care acționează împotriva infecțiilor, în același timp filtrând și fluidul limfatic și eliminând corpii străini. Atunci când orice bacterie este prezentă în limfă, nodulii limfatici își măresc producția de limfocite, generând astfel inflamația acestora.

Sistemul limfatic nu beneficiază de o pompă pentru a facilita circulația limfei prin sistem, astfel, mișcarea corpului prin contractii musculare și prin funcția respiratorie se facilitează circulația limfei prin vase și filtrarea acesteia de către nodulii limfatici.

La persoanele care nu beneficiază de multă mișcare, sistemul limfatic poate fi blocat cu ușurință, astfel corpul uman devine susceptibil la infecții.

Ce se întâmplă atunci când sistemul limfatic nu funcționează optim?

Dacă sistemul limfatic nu funcționează cum ar trebui, la început resimți doar astenia, lipsa poftei de viață, răceli frecvente, după care apar și semne precum edemele membrelor, accentuarea aspectului de celulită pe coapse și fese și chiar apariția venectaziilor (vasele sparte).

Ce înseamnă drenaj limfatic si cum se executa el de catre terapeut!

Prima etapa se realizeaza prin stimularea ganglionilor limfatici pentru a pregati corpul. Cantitatea de limfa care va migra prin zonele unde se aplica masajul se face printr-o captare realizată de capilarele limfatice. Captarea este consecința creșterii locale a presiunii tisulare. Cu cât va fi mai mare presiunea, cu atât va fi mai mult lichid preluat de capilarele limfatice.

Al doilea proces constă în evacuarea, departe de zona infiltrată, a substanțelor preluate în capilarele limfatice. Acest transport al limfei în vase se realizează prin precolectoare către vasele colectoare.

Ce efecte are drenajul limfatic?

  • Este considerat un masaj terapeutic, asadar drenajul limfatic executat corect asigură o curățare generală a organismului, fiind recomandat în cadrul regimurilor de detoxifiere și slăbire.
  • Combate retenția de apă și senzația de picioare grele
  • Crește gradul de oxigenare a țesuturilor, elimină balonarea, ameliorează problemele circulatorii
  • Ajută la relaxare, îmbunătățește calitatea somnului și întărește imunitatea.
  • Ajută la îmbunătățirea fermității pielii, pentru că în afară de limfă, circulația sanguină este de asemenea stimulată atunci când se aplică presiune la nivelul venelor periferice, tonifiind astfel pielea;
  • Contribuie la stimularea digestiei, datorită faptului că masajul abdominal ajută la punerea în mișcare a tractului digestiv, susținând funcționarea corectă a acestuia;

Afecțiuni tratate prin drenaj limfatic:

  • Persoanelor cu limfedem
  • În urma unor intervenții chirurgicale
  • În cazul persoanelor cu fibromialgie, drenajul îmbunătățește flexibilitatea;
  • În cazul persoanelor cu tulburări de circulație sanguină, cărora li se umflă picioarele după ortostatism sau mers prelungit.

 

Contraindicațiile drenajului limfatic:

  • Se recomandă ca persoanele care suferă din cauza unor boli ale sistemului limfatic sau vascular să consulte medicul specialist înainte de efectuarea ședințelor de masaj
  • De asemenea, recomandarea este valabilă și pentru pacienții cu boli oncologice.

 

*Recomandarea este să vă hidratați corespunzător înainte de terapie, cel puțin 1 L de apă.

×
Te rugăm să alegi data primei consultații pentru a verifica disponibilitatea cabinetului.

Ulterior alegerii datei, vei putea să alegi ora disponibilă pentru programare*.