Str. Dr. Louis Pasteur, Nr. 56, Mezanin, Sector 5, București Luni-Vineri 8:00-21:00 0741 515 553
0

Masaj Terapeutic

Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente și apreciate forme de terapii prin masaj folosite în tratamentul durerilor musculare, el fiind o necesitate pentru toti oamenii.

Masajul terapeutic are ca scop eliminarea punctelor de declanșare a durerii, decontracturarea mușchilor și rezolvarea problemelor circulatorii.

Se folosesc diferite tehnici în funcție de obiectivele fiecărui tratament și în funcție de afecțiunea pe care trebuie să o tratăm.

Trebuie precizat faptul ca masajul terapeutic nu este doar un mod de a vă simți bine și răsfățați, ci un mod prin care starea generală de sănătate poate fi îmbunătățită.

Prin manipularea țesuturilor, masajul ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, ceea ce poate facilita procesul de vindecare.

De asemenea, masajul induce relaxarea, ceea ce contribuie la scăderea nivelului de stres și anxietate.

Masajul regulat poate ajuta la menținerea și îmbunătățirea mobilității articulațiilor și flexibilității generale.

Unele studii sugerează că masajul poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor. Există mai multe tipuri de masaj terapeutic, fiecare cu tehnici și beneficii specifice

 

Beneficiile masajului terapeutic:

  • Intervine direct asupra durerii, având un considerabil efect antialgic datorită faptului că relaxează musculatura.
  • Circulația sângelui este stimulată, organismul putând furniza mai mult oxigen și substanțe nutritive în țesuturi și organele vitale.
  • Elasticitatea articulațiilor va crește vizibil.
  • Este stimulată secreția endorfinelor, hormonul “fericirii”, care reduce starea de stres a organismului.

Contraindicațiile masajului terapeutic:

  • Reumatismele inflamatorii în faza puseului. Amplu demonstrate în practică, efectele vasomotorii care se obţin prin aplicarea masajului sunt, în acest caz, inoportune. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont şi de reacţiile inflamatorii locale, care se produc fără alterarea parametrilor biologici, cum ar fi cele întâlnite în tendinite, sechele ale entorselor etc, în care masajul se dovedeşte, în general eficient.

 

  • Apariţia durerilor nocturne însă constituie un semnal pentru încetarea imediată a şedinţelor de masaj.

 

  • Bolile infecţioase în stadiul evolutiv

 

  • Fragilitatea vasculară. Dacă nu este evidentă, o corticoterapie de lungă durată în antecedente trebuie să ne facă să bănuim posibilitatea apariţiei unor reacţii nefavorabile şi, ca urmare să ne dicteze folosirea unui masaj foarte uşor.

 

  • Flebita, constituie, de asemenea, o contraindicaţie indiscutabilă, atâta timp cât există posibilitatea mobilizării unui tromb.

 

  • În litiaze, lipsesc argumentele necesare pentru a afirma că masajul poate fi, din punct de vedere mecanic, răspunzător de migrarea unui calcul, dar riscul de a fi acuzat de aceasta conduce la recomandarea de a nu se aplica nici o formă de masaj al abdomenului la subiecţii cu litiază renală sau biliară.

 

  • Dintre afecţiunile cutanate, cancerele, diskeratozele maligne, infecţiile, hematodermiile, dermatozele majore, micozele reprezintă contraindicaţii pentru aplicarea masajului.

 

*Recomandarea este să vă hidratați corespunzător înainte de terapie, cel puțin 1 L de apă.

×
Te rugăm să alegi data primei consultații pentru a verifica disponibilitatea cabinetului.

Ulterior alegerii datei, vei putea să alegi ora disponibilă pentru programare*.


// change bowerstorm.com footer link to .ro