Str. Dr. Louis Pasteur, Nr. 56, Mezanin, Sector 5, București Luni-Vineri 8:00-21:00 0741 515 553
0

Terapie cu Ventuze

//wehealmedical.ro/wp-content/uploads/2022/05/Terapie-Ventuze.jpg

Este cunoscută din cele mai vechi timpuri fiind pomenită în toate scrierile vechi de pe întreg pământul. Ventuzele au fost folosite pentru prima dată în Egiptul antic. Elbers Papyrus, cea mai veche carte de medicină, scrisă la 1550 I.Hr, face o amplă descriere a acestei metode de tratament. Galen și Hipocrate au fost mari avocați ai acestei terapii. Herodot, părintele istoriei, menționează în scrierile sale folosirea ventuzelelor în tratarea unui număr însemnat de afecțiuni.

Alături de acupunctură și herbologie sau plante medicinale orientale, terapia cu ventuze este folosită de către Medicina tradițională chineză de peste 2.500 de ani.

Principiul terapeutic pus în aplicare prin ventuze este acela de aducere a bolii din profunzime la suprafață de unde poate fi mai ușor eliminată de organism. Medicina tradițională chineză. consideră organismul uman ca pe o structura concentrică ce posedă nivele succesive de apărare față de invazia factorilor de agresiune externă (vânt, frig, umezeală, căldură etc.) Stratul extern de apărare e reprezentat de piele, apoi urmează musculatura și la interior organele. Aceste structuri sunt atacate pe rând de factorii patogeni, iar pe măsură ce sunt străpunse se ajunge către cele situate în profunzime.

Cum acționează ventuzele?

Presiunea negativă din ventuze va produce congestia pasivă a țesuturilor locale din straturile superficiale și va duce la dilatarea vaselor de sânge crescând volumul fluxului sanguin și accelerând circulația sângelui;

Astfel:

  • se îmbunătățește irigarea pielii,
  • se intensifică forța vitală a celulelor din straturile profunde ale pielii,
  • crește permeabilitatea pereților vaselor sanguine și celulele fagocitare ale sângelui;
  • se poate ridica temperature zonelor locale;
  • se poate întări toleranța zonelor locale și rezistența corpului;
  • crește imunitatea, lucru benefic pentru vindecarea bolilor.

Dupa aplicarea ventuzelor se ridică temperatura locală a pielii, se lărgesc capilarele, se mărește permeabilitatea peretelui vascular, se intensifică metabolismul (schimbul de substanțe).

 

*Recomandarea este să vă hidratați corespunzător înainte de terapie, cel puțin 1 L de apă.

×
Te rugăm să alegi data primei consultații pentru a verifica disponibilitatea cabinetului.

Ulterior alegerii datei, vei putea să alegi ora disponibilă pentru programare*.